British European Airways Flight 548 Kaza Animasyonu - Uçuş Raporu

British European Airways Flight 548 Kaza Animasyonu

British European Airways Flight 548 Kaza Animasyonu

British European Airways Flight 548 Kaza Animasyonu
British European Airways Flight 548 Kaza Animasyonu


British European Airways Flight 548 , Londra Heathrow'dan Brüksel'e tarifeli bir yolcu uçağı olup 18 Haziran 1972'de kalkıştan kısa bir süre sonra Staines , Middlesex, İngiltere yakınlarında düştü ve uçaktaki 118 kişinin tamamı öldü. Kaza Staines hava felaketi olarak tanındı . 2021 itibariyle , Birleşik Krallık'taki en ölümcül hava kazası (terör olaylarının aksine) olmaya devam ediyor ve bir Hawker Siddeley Trident'in karıştığı en ölümcül hava kazasıydı . İki yolcu başlangıçta çarpmadan kurtuldu, ancak kısa süre sonra yaraları nedeniyle öldü. 


Uçak, uçuşunun üçüncü dakikasında derin bir stall yaşadı ve yere düştü, yoğun bir ana yolu kıl payı kaçırdı. Kamu soruşturması, esas olarak kaptanı hava hızını koruyamamak ve yüksek kaldırma cihazlarını doğru şekilde yapılandırmakla suçladı. Ayrıca, kaptanın kalp rahatsızlığına ve yardımcı pilotun sınırlı deneyimine atıfta bulunurken, mürettebatın kalkıştan önce çözüldüğü belirtilmeyen bir "teknik soruna" dikkat çekti.


Kaza, mürettebat üyeleri arasında kötü duygulara neden olan bir pilot grevinin arka planında gerçekleşti . Grev ayrıca hizmetleri aksattı ve Flight 548'in izin verilen maksimum ağırlıkla yüklenmesine neden oldu. Soruşturmadan gelen öneriler , İngiliz tescilli uçaklarda kokpit ses kayıt cihazlarının zorunlu olarak kurulmasına yol açtı . Başka bir tavsiye, izinli mürettebat üyelerinin uçuş güvertesi koltuklarına oturmasına izin vermeden önce daha dikkatli olunmasıydı. Bazı gözlemciler, soruşturmanın aşırı derecede uçak üreticilerinin lehine olduğunu düşündüler.






Flight 548 Uçak Kazası Animasyonu


Yorum Yazın

© Uçuş Raporu | Her Hakkı Saklıdır